Kampanja 'Down Syndrome Kosova' - Rugove

  • 27 Gusht, 2018
  • by Rugove
  • Aktivitete
  • Komentet te Kampanja ‘Down Syndrome Kosova’ Janë të Mbyllura

Kjo kampanjë i’u dedikua personave të prekur me Down Syndrome dhe u realizua në bashkëpunim me Shoqatën Down Syndrome Kosova

U lansua me 21 Mars (Ditën Ndërkombëtare të Down Syndrome) dhe zgjati përgjatë gjithë vitit 2014.

Objektivat e Kampanjës

• Sigurimi i fondeve për Shoqatën e Down Syndrome në Kosovë.

• Vetëdijësimi/sensibilizimi i qytetarëve për këtë pjesë të shoqërisë.

Faza e parë: 

• U lansua në faqen zyrtare të Rugove në Facebook
Për çdo like në këtë faqe, Korporata Rugove dhuroi 10 cent për DSK

• Mijëra qytetarë kontribuan duke pëlqyer faqen në FB.

• U arritën 100.000 pëlqime, të cilat ishin 10.000 euro për DSK.

 

Faza e dytë:

• Aktiviteti u organizua ne sheshin “Zahir Pajaziti”.
Fëmijë të prekur me Down Syndrome, kanë ngjyrosur llogon e Ujë Rugove.

• Punimi më i pëlqyer u përzgjodh si etiketa e 1 million shisheve të ujë Rugove,
që u prodhuan si edicion special kushtuar kësaj fushate.

• Nga çdo shishe e shitur nga ky edicion, Korporata Rugove ka dhuruar 1 cent për DSK